HTML

I(k)TATÓSPAPÍR

Minden, ami van. És ami nincs.

Friss topikok

  • szellzsofi: @Almaleves: beneztuk. :-) (2013.10.20. 21:21) neki
  • Otto von Bolschewick: cssst... ne sikolts, cssst! (2013.01.30. 17:03) Ring a tó
  • trendo+: Ábelek a rengetegben? :) (2012.10.20. 11:28) szövettan
  • trendo+: Szerelmes origami A Kék Szalagot félretettem. Mementó ez a kis selyemdarab. Még senkibe ily gyors... (2012.10.19. 09:25) rétor
  • Almaleves: Ezt fogod garantálni? eljön majd minden? De el is megy, bakker! ehhh! (2012.03.07. 21:16) ez elment vadászni...

Linkblog

2009.10.11. 11:16 szellzsofi

a lehetőségekről, teljesen öncélúan - emberképp

Most mondd meg az árát, amíg le tudom perkálni. Cetlik lógnak mindenütt, a Nagy Ártverésre készülök. A szem tágra nyílik, kitágult pupilláinkba hullik a csepp való. Átugorja az értelem korlátait. Bár van érzelem, valami tó, én csak kacsázok rajta. Még nincs itt tél, a víz sem sikolthat fel, nem rianhat. A természetnek se eleje, se vége – gyümölcsöző egy vállalkozása ez a Jóistennek; mi meg elmászkálunk a földön, hangyaként, súlyunk többszörösét cipelve. Nézz körül. Végtelen mivoltunkban a test véges. Axióma vagy paradoxon, kérdezed - önmaga ellentéteként igaz-e, vagy több a feltételezett. Néha hallom a hangunkat – talán a sajátom is – a mosolyokon innen, ez a természetes.

Odaátról visszajönni, milyen szemtelen dolog ez, mert minek? Megsemmisítő lenne a tudás, hogy itt a jó? Vágyakozunk. Beleveszünk az apadásba, a dagályban meg, na ott is fulladozunk. A ciklust megállítva bújunk el, az időtlenség horgonyoz; az sem baj, ha még élő korallokba tépünk bele – láttam én alulról, felettem elsikló csónakot; a döbbenet belémszorította a sóhajt, ez tartott hidegvérnél, magamon kívül ahhoz, hogy a mozdulat ne gyorsuljon túl.
Aztán elmúlott az is.

Vita hevében felütött lap. Pontosan azt a mondatot felejtettem el elolvasni, amit akkor mondtál, mikor... Valahogy így telnek a percek, lyukakat radírozgatok egy lapra: hadd lássak már át a mába, beléd. Ha nem szeretnélek ennyire. Jó, nem próbálkozom, a vajaskenyér mindig a vajas felére esik. Istenem, a tömegvonzásod annyira erős. Sárba esem, mikor elenged. Összekenem a cipőmet, foltot rajzolok az útra, létezem. Fonom én a hálót, formállak a képedre - annyi út van, fel és alá annyi kegy, érdemtelen egynek lenni. Itt toporgok a hidegben, belefeledkezem a kifújt levegőfelhőbe, fázik az orrom, dörgölgetem. Közepes szélben hiszem a vihart; újból elnyomok egy mosolyt, egy dallamot - nehogy megint hangosan énekelni kezdjek - ezt az emberek csakis átmenetileg tűrik el, hidegben például egyáltalán nem. Mire fel is lenne dalolhatnékom, ha már az énekesmadarak is elhúztak délre.
 
Lehetetlenné teszel. Erdőtüzek között egyetlen lángnyelvnek lenni - bár energia, mégis formátlan, árva a többihez képest. Hogyan köthetnéd az ölelhetetlent?
Persze, a szavak; alma vagyok, mondta. Tudom, milyen édesnek lenni, pirosnak, kívánni - összefut a nyál a szádban, bűn? Kinek rójam fel? Megtartom magamnak, majd valahogy belémpuhul az élet, mint kredenc tetején lapuló rothadás .
 
Meg hogy legyeskedem, persze: légy. Kategorikus imperatíva, és én leszek. Mert kell lennem ahhoz, hogy lassan lehetetlen legyek. Alma meg nem vagyok, ehetetlen a szívem; rágós, pfúj, köpd ki. Aztán itt van a valótlan is, meg a feltételezett.
 
Fosztogatok-osztogatok, adogatok-kapogatok, kapkodok is. Ferromonilag jó lennék talán: a fejed búbja a szívem csücske.
 
Tudod, néha nem tudlak, ezért leszel te is lehetetlenné. A szem muszájosan lecsukódik. Olvasásra képtelen, mondom, ellehetetlenülök.

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása